Nezničili nám kolegové kariéru?

9. 09. 2019 5:54:13
Doba dvoření a dobývání žen zřejmě brzy úplně skončí. Začíná to slavnými muži jako Delon, Domingo a další. Kam až se takovým přístupem dostaneme?
Když muž chytí ženu za rameno, nebo plácne, kde se to nehodí, je v její moci na to reagovat hned, nebo bez odkladu. Dát mu najevo, že si takové jednání k ní nemůže dovolit. Muž si pak drží většinou odstup. Neříkám že se nesnaží dál ženu získat, když se mu líbí. O co ale jde v nekončících kauzách amerických hereček a zpěvaček? To si myslí, že jsou jediné na světě. Že to jinde funguje jinak? Povolným ženám šli muži vždy na ruku v každé profesi. Pamatuji si kolegy na úřadě nebo ve firmě, že za flirtování se mohli pro ženy přetrhnout. Plnili některé jejich pracovní úkoly, vyvyšovali je u vedení, měli jejich zastání.
Neměli bychom snad také žalovat své kolegy, že jsme mohli dosáhnout více, kdyby nedávali přednost povolnějším kolegyním? Nezničili nám kariéru??
Jestliže jsem zůstala slušná a k ničemu mě nikdo nepřiměl, jak mi mohl zničit život? Zůstala mi sebeúcta a mohu pracovat dál a pokusit se chytit jinou příležitost. Pokud to nejde. Je třeba zvážit čemu dám přednost. Kariéře, penězům nebo sebeúctě?
Sexuální zneužívání je přece úplně něco jiného. Násilné od kohokoli nebo docílené citovým vydíráním člověka, kterého milujete. Jiné je to u zneužívání dětí. O to se tu ale nejedná.
Pokud se nepletu, ženy nepřistoupily na směnný obchod a jsou po desítkách let rozhořčené, že jim ho muž nabízel nebo se o něj pokoušel.

Sexuální hrátky nebo flirtování za roli? Není to snad stejné jako v běžném životě? Jsi na mě hodná, tak si na oddělení nejlepší i kdyby to tak nebylo. A já Ti za to nastavím lépe počítač. Nepotřebuješ pomoct s tím, či něčím jiným ......? Tisíce žen by mohlo nařknout své kolegy z takového chování. Nevím jaký je případ Dominga, každý muž je trochu jiný v projevech. Jedno vím jistě, dle dnešního amerického vzoru by bylo na žalobu miliony mužů všech profesí. Musím však podotknout, že možná stejné množství žen se naopak chová k mužům podbízivě, právě proto, aby jisté výhody za své ženství získaly. Stačí se jen podívat jak chodí mnohé ženy oblečené. To jen abych nebyla nespravedlivá k mužům. Ráda si poslechnu Dominga a podívám se na film s Delonem. Každému podle jeho vkusu. Co si z jejich obvinění odnáším je pachuť. Loučím se s Vámi úvahou:
"Nebudou časem muži chtít od ženy potvrzení jestli ji mohou pozvat na kávu či políbit? Nebudou ho požadovat i písemně? Že by tohle byla romantika budoucnosti?"
Vaše Marcela Kremeňová - Kaiserová
Autor: Marcela Kremeňová - Kaiserová | pondělí 9.9.2019 5:54 | karma článku: 27.78 | přečteno: 791x

Další články blogera

Marcela Kremeňová - Kaiserová

Nerozhoduje o sociálních dávkách i datum narození ?

Narodila se 1.dubna. Její život má k Aprílu daleko. Obraz těžce nemocného člověka a sociálního systému, kde rozhodují stejné žádosti dokola a pak nejsou peníze pro potřebné. Příspěvky pro ty, kde hrozí, že by měli na právníky.

10.7.2022 v 3:31 | Karma článku: 24.93 | Přečteno: 730 | Diskuse

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 7.97 | Přečteno: 235 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.60 | Přečteno: 312 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 17.84 | Přečteno: 345 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 11 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 917

Jsem účetní a kontrolorka. Mou zálibou je historie a psychologie. Ráda si povídám s lidmi.  Miluji život a humor, bez něhož bych život nepovažovala za život.

... Život chutná za každé situace. Den za dnem, týden co týden ...  važme si všeho čeho se nám dostává.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...