Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Např. Ukrajina má před zdravotně postiženými přednost. Což je smutné.

2 0
možnosti

To je story. Naši úžasní politici asi 20 let zvyšují dluh státu - pak přijde nějaká vláda, která chce šetřit - a kde budeme šetřit? Samozřejmě třeba na zdravotnictví. A kdo to odnese - tak třeba nějaký zoufalec na dně. Doktoři místo empatie projevují ignoranci. Praha - Vltavská, podvečer - žebrá tu starší muž, asi 60 let. Stejné místo - noc - na chodníku si ustlal starší fousatý chlapík asi 50. Kapitalismus a demokracie takhle fungují. Když jsem v roce 1991 byl v Londýně, viděl jsem poprvé bezdomovce pospávající ve spacákách na ulicích. Evoluce kapitalismu vytěsňuje určitý typ lidí na totální dno. Tím nechci říct, že potřebujeme marx-leninskou diktaturu, ale spíše, že je to v demokracii normální - politici slibují, nikdo nechce šetřtit na lidech - dluh roste a tak pořád dokola. Teď se to ještě vylepší dokonalou bouří - dluhy, šetření kvůli Green dealu, válka na Ukrajině, zdražení energií a do toho kovido-hysterie. Zima 2022 bude zajímavá.

2 0
možnosti

Váš názor chápu, nejde o to, že by nebylo kde brát. Ale o to, že dělají stejnou práci dokola a berou za to peníze. Navíc na tuto práci studují vysoké školy, aby prý mohli pomáhat. Přitom do ústavu by paní umístili. Vždyť péče v ústavu je ještě dražší než jí přiznat příspěvek na péči.

1 0
možnosti

Dobrý den,Bohužel toto není nijak ojedinělý případ.Starali jsme se několik let o rodinného přítele,více jak osmdesátiletého pána.Nebyli jsme nijak příbuzní.Téměř při každém mém jednání padla stejná otázka.Proč to děláte,vždyť je to cizí člověk?Drobné vyjímky také byly,ale ojediněle.

Jednou jsem předělával byt na bezbariérový pro velmi starou dámu,která neměla celou nohu.Dcera jí na to vyběhala dotaci.Po roce od nastěhování mi celá zděšená volala,že si jí i s maminkou pozvali do Ústí nad Labem na přezkumné řízení,zda se její stav nezlepšil natolik,že by měla dotaci vrátit.Normální člověk nepochopí.

Přeji Vám hodně zdraví a síly.

3 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1035x
Jsem účetní a kontrolorka. Mou zálibou je historie a psychologie. Ráda si povídám s lidmi.  Miluji život a humor, bez něhož bych život nepovažovala za život.

... Život chutná za každé situace. Den za dnem, týden co týden ...  važme si všeho čeho se nám dostává.

Seznam rubrik