Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P22e37t60r 63B93u95r91i49a75n

11. 11. 2018 15:21

Souhlas, karma.

1 0
možnosti

Kauza zákaz zvířat v cirkuse nedávno proběhla u Jílkové. Lide ze strany "ochránců/neziskovek" odpovídají na otázky cirkusáků:

- já jsem četl

- angličtí profesoři napsali

- ne nechodím do cirkusu

- proskakují hořící obručí

Prostě ti lidé neznají realitu, jen lžou. Do cirkusu nechodí, ale vědí jak to tam funguje.

Tito nový komunisti, nám určují nová pravidla, ale reálný život neznají.

6 3
možnosti
Foto

1/Ten kdo jde do cikusu toho moc z toho jak to tam funguje nevidí-vidí jen vystoupení ne to co tomu předchází. maximálně ještě může vidět zvěřinec-ten býv z hlediska prostoru otřesný.

2/ Ne nechodím do cirkusu není totéž co nikdy jsem tam nebyl

3/ Normální člověk si opravdu o tématu něco přečte, dá na profesory, kteří se problematikou zabývají,...

4/ Proskakování hořícími obručei jsem v cirkusu viděl a zcela nepochybně nepřispívá k pohodě zvířat

4 1
možnosti
Foto

Sorry, ale to co píšete je naprostá hloupost. Žádný cirkus nepomáhá v chovu ohrožených zvířat a to hned z několika důvodů. Tím hlavním je to, že pro chov opravdu ohrožených zvířat nemají povolení, minimálně ne pro chov těch, kteří jsou geneticky cenní a použitelní v chovu.

Pro ochranu zvířat-například v ZOO je prioritou odchov mladých, cirkus má priority prostě jiné.

3 3
možnosti
Foto

A podstatné je i to, že cirkusové zvířata jsou zcela nepoužitelné pro navrácení do přírody-ztrácí instinkty, ztrácí přirozené normy chování ,...a přizpůsobují se interakci s člověkem. Jistě a ze ZOO není jednoduché zvířata do přrody vrátit, ale u zvířat z cirkusu je to realně nemožné-tedy i z tohoto důvodu je to co píšete, že se cirkusy podílí na ochraně zvířat nesmyslnné

1 1
možnosti
Foto

Sama nevěříte tomu, co jste sesmolila

6 3
možnosti

A dobrý den, stále totéž :-) Věřím, jinak bych to nepsala. :-):-):-) Když u něčeho jste, když něco zažijete, tak není důvod tomu nevěřit. :-)

2 0
možnosti

Nevím, když tak pozoruji dokument např. o medvědech, žádný z nich nejeví přirozenou touhu dělat stojky nebo shánět koloběžku. Až pak přijde cirkusák a nasadí různé metody, aby tu touhu medvěd dostal.

6 3
možnosti

Když pominu některé nesrozumitelné celé věty, tak myšlenku máte správnou. S čím nesouhlasím je vaše paušalizace výrazu "ochránce zvířat". To je tak obecná fráze, že jste do ní nevědomky dala i zaměstnance ZOO, což už jste pochopila u diskuze s panem Bártou. Tu adresnost jste měla zmínit už v článku a ušetřila by jste si vysvětlování, že jste asi myslela aktivistické neziskové organizace stylu Greenpeace atd.., které hodně řvou, ale nejsou schopni sami nabídnout lepší řešení.

Jinak útulky pro psy a kočky jsou také neziskové organizace. Myslím si, že tihle lidi se nechtějí porovnávat s aktivisty. Vlastně si troufám tvrdit, že na všechny demonstrace za práva zvířat hážou bobek, protože mají dost svých starostí o svěřená zvířata.

Celkem mi ten boj za práva zvířat přijde komický a pokrytecký ve světle faktu v jakých podmínkách jsou umístěná zvířata na výstavách chovatelů. Už nějaký zavilý ochránce na těchto konkrétních akcích zjišťoval jak velké mají klece slepičky, husy, holubi a králíci? V tomto ohledu si vybrat pouze jeden terč (cirkus) mi přijde směšné.

Co se týče drezůry, tak proč se nebojuje i proti výcviku psů? Jsou snad psi méněcennější zvířata, než tygři a lvi? Jenom proto, že pes je více náchylný k domestikaci, znamená to, že má mít menší práva, než exotické zvíře? V takovém případě nejde o boj za práva zvířat, ale porovnávají se práva konkrétních zvířat.

2 1
možnosti

Váš příspěvek se mi líbí. Byla bych ráda, kdybyste mi sdělil, jaké věty jsou Vám nesrozumitelné. Pomůže mi to, abych příště věci formulovala jinak. Co se týká zoo, teprve nedávno začali tyto instituce reagovat přiměřeně situaci namířené na zvířata v cirkusech. Před pár měsíci tomu tak nebylo. protože si možná neuvědomovali, že na ně přijde ze strany aktivistů také řada. Například pro jejich nevyhovující prostory celé řady zvířat, o kterých někteří ochranáři dobře vědí. A samozřejmě i kvůli jejich výcviku, by aktivistům časem neunikli. Mám kamarádku top chovatelku psů. Její psi mají také klece a v životě by mě nenapadlo, že je to týrání. Jezdí s nimi na výstavy a zas je to určitě něco pro ty psi v klecích celé dny. Když vezmu celou situaci rozumně, tak vím, že lépe než u ní, by se ti pejskové neměli. Hodně se nadře, vaří jim, venčí na zahradě, chodí s nimi ještě na procházky, několik z nich má často v posteli. Když prodává nějakého psa z chovu, tak si nejdříve zjistí z dostupných zdrojů, o koho jde. Pes odejde k novému páníčkovi a ona s nimi má dále kontakt, přes face, telefon, někdy návštěvy, dle obliby. Dokonce vím o případu, že se dozvěděla, že štěně prodala někomu nevhodnému, sedla do auta s penězi a zpět to štěně přivezla k sobě domů. Ti kdo mají rádi zvířata mají spoustu práce, jak jste sám napsal. Prokažte mi prosím tu službičku a napište mi ty nesrozumitelné věty. Děkuji Vám za Váš čas

1 0
možnosti

Jo jo jako k členům rodiny, jen je sem tam trochu rozporcují, ale jinak fajn... Rv

3 3
možnosti

Dobrý den, ano v dokumentu o medvědech je to krásné. To ale není v lese za humny. Tam už se lidé medvědů bojí. Stejně jako jiných šelem. Dříve to dělali lidé tak, že prostě taková zvířata postříleli. Dnes už jsou ohrožená, tak máme rezervace, zoo, cirkusy. Medvěd ani jiné zvíře nebude mít touhu jezdit na motorce, ale vždy bude mít jako živý tvor touhu po aktivitě, po lásce, po kontaktu s okolím. Když uvidíte medvěda, který schválně trucuje jako malé dítě, tak pochopíte, že si velmi dobře uvědomuje svou důležitost a lásku cvičitele. To pochopíte, když budete s těmi zvířaty žít. Vycházejte z toho co můžeme udělat. Ne z toho co změnit už příliš nejde. Alespoň ne tak najednou. Volnou přírodu těm zvířatům prostě dát nemůžete.

1 0
možnosti
Foto

Výhrady k cirkusům znám, podle stejných měřítek by musela skončit i drezúra koní, na což ovšem nikdo odvahu nemá.:-)

3 0
možnosti

M31i33l44a95n 14V71i23k

10. 11. 2018 18:41

I výcvik psů (a to i těch policejních).

3 2
možnosti
Foto

Cirkusí zachranují a pomáhají v chovu ohrožených zvířat...?:-)Vy si asi pletete cirkus se ZOO.Každé ZOO je nezisková organizace placená s erárních peněz,bez nich skuteční zachránci a chovatelé ohrožených zvířat nemohou existovat.Vláčet medvěta v těsné kleci ze štace na štaci,aby potom mohl jezdit na kole opravdu není záchrana ani ochrana zvířat....

8 4
možnosti

Dobrý den :-) nepletu. Kampaň nepodněcují ZOO, ale především jiné neziskové organizace. Milý pane, když jsme neziskovou sféru kontrolovala, tak něco o tom asi vím. Zkuste se sám postarat o jednoho medvěda a pak kritizujte. A stejně tak ostatní ochránci zvířat. Přeji hezký den

4 2
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1035x
Jsem účetní a kontrolorka. Mou zálibou je historie a psychologie. Ráda si povídám s lidmi.  Miluji život a humor, bez něhož bych život nepovažovala za život.

... Život chutná za každé situace. Den za dnem, týden co týden ...  važme si všeho čeho se nám dostává.

Seznam rubrik